SV vil ha en løsning på lærerstreiken

Publisert av: mathias.malmgren Publisert: 16. september 2022
Oppdatert: 16. september 2022
Lesetid: ca. 2 min

Viken SV krever at fylkesrådet i Viken skal få en slutt på lærerstreiken ved at lærernes hovedkrav innfris.

Det er en lærerkrise. Færre søker lærerutdanningen, hver femte lærer er ikke utdannet lærer og over halvparten av lærerne vurder å bytte jobb. Midt oppe i dette blir lærerne lønnstapere flere år på rad. Det henger ikke sammen.

Det er et politisk ansvar å sørge for at vi har gode kvalifiserte lære i klasserommene våre. Ålreite lønninger er en del av løsning for å få det til.

KS, lærerne sin motpart, mener deres krav er legetime og viser til at ingen kommuner og fylker spilt inn til dem at de burde legge mer på bordet til lærerne. Viken er Norges største fylke og dermed en av de virkelige store medlemmene i KS. Hva vi mener betyr noe. Derfor må Arbeiderpartiet og Senterpartiet som styrer fylket på banen.

Dessverre ser vi at de somler. For hver dag som går det tusenvis av elever som ikke får gå på skolen og tusenvis av lærer ikke får stå i klasserommet. Om hver femte taxisjåfør hadde vært uten lappen hadde en reagert. Det er åpenbart at noe må gjøres. Og ansvaret ligger hos arbeidskjøper. Derfor fremmer SV nå et skiftelig spørsmål til fylkesråden for utdanning fra Arbeiderpartiet for å få fortgang i saken.

Av Balder Alvær Olafson, gruppeleder i Viken SV