– Østfold for de mange, ikke for de få

Publisert av: mathias.malmgren Publisert: 05. august 2021
Oppdatert: 05. august 2021
Lesetid: ca. 2 min

– Forskjellene i makt og rikdom øker. Barnefattigdommen i Østfold er rekordhøy. Samtidig blir det stadig flere milliardærer i landet vårt. Forhåndsstemmingen starter nå. Tiden inne for å velge side: Enda mer til de få på toppen, eller en politikk for de mange?

Freddy André Øvstegård er Østfold SV – Sosialistisk Venstrepartis førstekandidat ved valget. Han er 26 år, er fra Sarpsborg, og har representert Østfold på Stortinget de siste fire årene. Men hva brenner han for?

Freddy ser utover østfold fra en bro

– Vanlige folk i Østfold har blitt glemt og nedprioritert lenge nok. Tvangssammenslåingen til Viken, den rekordhøye barnefattigdommen her i fylket og at jernbaneutbyggingen vår har blitt avlyst er bare noen eksempler på at høyreregjeringas politikk rammer oss, sier Øvstegård.

Hva er hovedsakene for SV i Østfold? 

– For oss er et rettferdig Østfold og et rettferdig grønt skifte viktigst. Vi vil bygge Østfold for de mange, og for framtida. Vi skal oppløse Viken, og la Østfold gjenoppstå.

Han fortsetter om hvordan SV vil bygge fylket:
– Vi skal bygge raskere jernbane med flere avganger og færre forsinkelser helt til Halden og svenskegrensa. Og vi vil gjenåpne for togtrafikk på jernbanen som ligger mellom Sarpsborg og Mysen/Rakkestad! I tillegg må vi bruke staten til å aktiv bygge nye, grønne arbeidsplasser i Østfold.

Men, hvordan skal dere egentlig få til alt dette?
–  Det handler bare om å være ærlig og velge side. Alle kan ikke få alt. Den økonomiske eliten kommer til å tape på vår politikk. Velferdsprofitører, bolighaier og børsspekulanter kommer til å få mindre makt og rikdom. Men vanlige folk kommer til å vinne.

Hvordan da?
– Gjennom rettferdig fordeling fra de få på toppen til de mange. Sånn kan vi få penger til å bygge Østfold. Men også til å gjøre SFO gratis for alle barn. Gjøre at tannlegeregninga blir dekket av det offentlige. Øke barnetrygda og minstepensjonen.

Les Østfoldprogrammet her
Følg Freddy André Øvstegård på facebook her